Työkalut ja palvelut
Terapiat etulinjaan -toimintamalli tuottaa vaikuttavia digitaalisia työkaluja, koulutusta ja palveluita, jotka on suunniteltu vahvistamaan koko perustason mielenterveystyön järjestelmää.
Alueellisen kehittämisen tuki
Terapiat etulinjaan -toimintamallia toteutetaan käytännössä keskitetyn kehittämisen toimiston sekä alueiden yhteistyönä. Jokaisella yhteistoiminta-alueella on oma koordinaatiohankkeen päällikkö sekä hyvinvointialuekohtaiset terapia- ja interventiokoordinaattorit tukemassa kehitystyötä.
Mielenterveystalo.fi-verkkopalvelu
Mielenterveystalo.fi on avoin, ammattilaisten tuottama verkkopalvelu, josta löytyy oirekyselyitä, omahoito-ohjelmia sekä tietopaketteja mielenterveyden eri teemoista. Palvelusta hyötyvät myös oireilevan läheinen sekä terveydenhuollon ammattilaiset ja opiskelijat.
Terapianavigaattori aikuisille
Terapianavigaattori on digitaalinen työväline, jonka avulla hoitoon pääsy nopeutuu ja hoitojen vaikuttavuus vahvistuu. Siihen on sisällytetty THL:n suosittelemia oiremittareita mielenterveyden ongelmien kartoittamiseen. Täytön jälkeen Terapianavigaattori tuottaa koosteen vastauksista, jotka on mahdollista jakaa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.
Interventionavigaattori nuorille
Interventionavigaattori on digitaalinen arviointityökalu sote-ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään psyykkisesti oireilevia nuoria. Se on suunnattu 12–19-vuotiaille nuorille. Verkossa täytettävän navigaattorin lisäksi arvioinnin keskeinen osa on ensijäsennys, joka syntyy ammattilaisen ja nuoren yhteistyössä.
Koulutustoiminta
Terapiat etulinjaan -toimintamallissa kehitetään laadukkaita koulutuksia, jotka muodostuvat verkkos-opiskelusta, koulutushoidoista ja menetelmäohjauksesta. Kehitetty digitaalinen koulutusalusta on keskeinen osa kaikkia koulutuksia. Kasvavaan portfolioon sisältyy koulutuksia aikuisten, nuorten ja lasten menetelmiin.