Terapiat etulinjaan -toimintamalli
Terapiat etulinjaan -toimintamalli tarjoaa konkreettisia ratkaisuja mielenterveyskriisin selättämiseen ja systemaattisen tavan kehittää psykososiaalisten hoitojen prosessia. Toimintamalli tähtää siihen, että jokaisella etulinjan sote-ammattilaisella on työkaluja tukea asiakkaan mielenterveyttä. Näin varmistetaan, että ihminen saa tukea nopeasti riippumatta siitä, mistä hän hakee apua.
Näiltä alasivuilta löydät tietoa toimintamallin ideasta ja toimintaperiaatteista sekä siitä, millaisia tuloksia toimintamallilla on saatu aikaan. Toimintamallissa hyödynnettävistä työkaluista ja palveluista löydät lisätietoa omasta osiostaan.
Miksi Terapiat etulinjaan -toimintamallia tarvitaan?
Mielenterveyden ongelmat muodostavat keskeisen, kaikkia maakuntia koskevan kansanterveys- ja kestävyysvajeongelman. Tällä sivulla avaamme ongelmia ja kerromme, mitä niille voidaan tehdä.
Mikä on Terapiat etulinjaan -toimintamallin idea?
Terapiat etulinjaan -toimintamallin keskeiset osa-alueet ovat palvelujen porrastaminen, digitaaliset ratkaisut sekä yhteiskehittäminen. Tällä sivulla kuvaamme nämä osa-alueet lyhyesti.
Millaisia tuloksia Terapiat etulinjaan -toimintamallilla on saavutettu?
Terapiat etulinjaan -toimintamallin vaikuttavuutta seurataan aktiivisesti. Sen avulla nopeutetaan merkittävästi hoitoon pääsyä. Kokoamme tälle sivulle keskeisiä tuloksia.
Vaikuttavuuden seuranta ja raportointi
Toimivan palvelujärjestelmän perustuksena on palveluiden vaikuttavuuden seuranta ja palautetietoinen hoito. Vaikuttavuuden seuranta on asiakkaan, ammattilaisen ja koko organisaation etu.
Miten päästä mukaan yhteiskehittämiseen?
Terapiat etulinjaan -toimintamallin jalkauttaminen tapahtuu alueen, yhteistoiminta-aluekohtaisen koordinaatiohankkeen ja keskitetyn kehittämisen yhteistyönä. Käyttöönotto alkaa alueellisella pilotilla.